Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A tragikus múlt hordaléka
  2008-08-24 22:53:02, vasárnap
 
  A TRAGIKUS MÚLT ÉS HORDALÉKA

BEVEZETÉS

(ELŐKÉSZÜLET)

1950. május 23-án, az országos honvédségi pártaktíva ülésén, Farkas Mihály honvédelmi miniszter nyilvánosságra hozta Sólyom László altábornagynak (vezérkari főnöknek ) és társainak a népi demokratikus rend ellen elkövetett mérhetetlen és sokrétű bűneit.

A pártaktíván résztvevők egységesen elítélték az érintett tábornokokat, többen hangot adtak érzelmeiknek, így például Maléter Pál ezredes szóvá tette, hogy Sólyom altábornagy a ,,fegyvernemek közti ellentétet szította és a munkáskádereket morzsolta" (Sic!), hogy öntudatukat fokozza(Sic!). Maléter szerint: ,,a katonai és politikai tudás fokozásával az éberség kardját rá kell nyomni a sárkány nyakára és akkor elpusztul" (Sic!).

Király Béla vezérőrnagy konstatálta, hogy : ,,a néphadsereg erősödött ennek a fasiszta csirkefogó bandának a leleplezésével". Figyelmeztetett arra, hogy az éberség ne legyen kampányszerű, hanem olyan, mint ami megnyilvánult ezekkel a banditákkal szemben (Sic!). Megemlítette, hogy Sólyom még a tanfolyam vizsga szüneteit is felhasználta arra, hogy romboljon, mert nem megalapozott tudást akart, hanem felületességet és tudatlanságot.

Janza Károly vezérőrnagy azon sopánkodott, hogy ilyen ,,címeres gengszter mellé kapott beosztást", mert már az első pillanatban felismerte, hogy nem egy egyszerű csirkefogóval van dolga, hanem egy gazemberrel, akit mélységesen megvet.

Bata István ezredes megemlítette, hogy Sólyom altábornagy egy időben sokszor megdicsérte, ezért gyanakodott rá, mert-, ha ez a ,,szemét dicséri, akkor bizonyára hibát követett el".

És így folyt a pártaktíva, miközben senkinek sem tűnt fel (miért is tűnt volna?), hogy a ,,tábornok banda" tagjai ellen, egyetlenegy konkrét vádpont sem hangzott el...

A PÁRT JÓVÁHAGYÁSA

1950. május 25-én, a Politikai Bizottság ülésén, a 6. napirendi pontban foglalkoztak a hadsereg ,,magasrangú" (Sic!) tisztjeinek letartóztatásával. Az ülésen jelen volt: Rákosi Mátyás, Gerő Ernő, Farkas Mihály, Kádár János, Marosán György Donáth Ferenc, Vas Zoltán, Rónai Sándor, Vajda Imre és Friss István. Megbízták az ÁVH-t további teendők irányításával, a minisztertanácsot pedig Sólyom László lemondásának kérdésével.

Kádár János mint belügyminiszter (alárendeltségébe tartozott az ÁVH) hallgatott arról, hogy Sólyom László altábornagy már közel egy hete az ÁVH ,,vendége" az Andrássy út 60 egyik pincéjében, felesége pedig Kistarcsára kapott ,,beutalót" magánzárkába, két kiskorú gyermeküket pedig vidékre toloncolták, mert ők is mérhetetlen nagy veszélyt jelentettek a néphatalomra.

KIVÉGZÉSEK

1950. augusztus 19-én a halálraítélt Sólyom Lászlót, Beleznay Istvánt, Révay Kálmánt, Pórffy Györgyöt, Illy Gusztávot, Lőrincz Sándort és Merényi Gusztávot kivégezték.

A kivégzetteket a váci öreg-temető domboldalában, a temetőtől mintegy 20 méterre, a libalegelő árok szélénél, egymásra dobálva, koporsó és ruhanemű nélkül földelték el, a hozzátartozókat sem az ítéletről, sem annak végrehajtásáról nem értesítették.

Sólyom Lászlóné például, csak 1954 januárjában (!) kapott értesítést arról, hogy a férjét halálraítélték és az ítéletet végrehajtották, de a féje sírhelyét sem közölték vele. Kiss Károly, az elnöki tanács elnöke 1956 májusában személyesen tájékoztatta Sólyomnét, hogy: "Az altábornagy bajtársék földi maradványai után már kutatnak,...keresik a helyet,... de a helyzet rendkívül bonyolult, mert akik végrehajtották... már szintén... nincsnek, de mi a leghatározottabban folytatjuk a kiderítést (Sic!).

A HULLARABLÓK

1950-ben Király Béla vezérőrnagy vezényelte le a katonai díszszemlét, mert Sólyom László altábornagy ellent mondott Farkas Mihálynak és nem volt hajlandó jelentést beadni a díszszemle megkezdésekor a szovjet katonai főtanácsadónak.

Ezért a vállalkozásáért Király Béla ezredest Farkas Mihály kinevezte tábornokká, majd - nemsokkal később - az irodájába invitálta, mandulával kínálta meg, és arra kérte, hogy ítélje el tábornoktársait a nyilvánosság előtt.

Király teljesítette Farkas kérését, és erről a ,,mandularopogtatós" munkamegbeszélésről 2000-ben azt nyilatkozta a Népszabadságnak, hogy: "nem is volt lelkiismeret furdalása az esemény miatt..."(!)

Akkor sem lehetett lelkiismeret furdalása, amikor beült a kivégzett Sólyom László megüresedett akadémia parancsnoki székébe, és amikor befeküdt a kivégzett Beleznay István Orbánhegyi út 18. sz. alatti lakásának az ágyába.

Janza Károly vezérőrnagy Sólyom László altábornagy lakását kapta meg (a Sólyom család minden ottmaradt értékével együtt), bár az igazsághoz tartozik, hogy Bata István költözött oda először, de találván egy még jobbat, Janzának adta át a lakást, bár a ,,hagyatékból" lecsípett egyet s mást... Janza viszont kiegészíthette azt a nem reklamált, és mert kiegészült a Politikai Bizottságon elhangzott állítását, hogy megveti Sólyom altábornagyot, mert a lakás birtokbavétele után, megvethette Sólyom altábornagy ágyát is!

AZ EMLÉKEZŐK

A farkasréti temetőben emlékeztek meg a kivégzett tábornokokról a HM szervezésében a meghívást elfogadott személyek. Szekeres Imre honvédelmi miniszter mondta el ünnepi beszédét, amelynek csipetnyi szépséghibája volt, hogy nem Sólyom Lászlót és társait említette meg (név szerint), hanem az ugyancsak mártíroknak számító Pálffy Györgyöt, Maléter Pált és Kiss Jánost. Ez legyen a legnagyobb tévedése.

A megemlékezés fénypontját képezte, hogy tolókocsiban megjelent a tábornokok sírjánál Király Béla vezérezredes, tábornoki egyenruhában, brezsnyevi mennyiségű kitüntetéssel dekorálva, barnás-sárga cipőben és bordó zokniban!

Ott mutogatta magát a mártírok sírjánál a szélhámosok, a köpönyegforgatók és a hazugok királya, aki nem kis mértékben járult hozzá, hogy tábornoktársait a bitóra juttatták! Aki cserben hagyta katonáit Kőszegnél 1945-ben, Budapesten 1956-ban (mint Budapest kinevezett katonai parancsnoka) és nemzetőreit Nagykovácsinál, telekürtölve a világot, hogy ő volt a Nemzetőrség főparancsnoka, holott kinevezést sem kapott erre a posztra.

Mindhárom háborús helyzetben olyan vétséget követett el, amelyért főbelövést érdemelt volna! A történészek (egy részének) és a médiáknak köszönhető, hogy hazánkban és külföldön is sokan hisznek Király meséjének (hazugságainak), ezért van tengernyi kitüntetése, nehezen összeszámolható díszpolgári, díszdoktori, akadémiai oklevele és permanens meghívása minden nevezetes rendezvényre.

Király most (augusztus 19-én) azt is megmutatta, hogy nem csak hazug, áruló és szélhámos, hanem azt is, hogy a képmutatás, sőt a kegyeletgyalázás sem áll messze tőle.

GROTESZK SLUSSZ POÉN

A Magyar Népköztársaság Legfelsőbb Bírósága 1956. május 14-én, perújítási eljárás során, a tábornoki perben érintetteket valamennyi vádpont alól jogerősen felmentette. Ennek ellenére, Kádár János elvtárs nem tartotta időszerűnek a rehabilitációs eljárás végrehajtását. A rehabilitáció végrehajtásában illetékesek Kádár állásfoglalását követve szintén húzták-halsztották a megoldást.

A számos illetékesre jellemző hozzáállást jól tükrözi egyetlenegy példa, amelyet az igazság legfőbb őre, Molnár Erik igazságügyi miniszter produkálta Sólyom Lászlóné meghallgatásakor, aki kérte a lakása visszaadását, és a lakásában maradt ingóságok visszaszolgáltatását.

-Elvtársnő, sajnos, abban a lakásban is azóta más elvtársak élnek;

-Elvtársnő, akik most benne laknak, azok az elvtársak már megszokták és nem szívesen válnának meg tőle;

-Elvtársnő, a dédnagyanjától örökölt bútorok, a 12 ezres könyvtáruk, a nagybátyjától örökölt érem, bélyeg és grafikai gyüjtemények már nincsnek meg;

-Elvtársnő, megszavaztunk önnek százezer forintot, amelyből berendezheti a lakását. (Sic!).

Özvegy Sólyom Lászlóné természetesen visszautasította az igazságügyi miniszter (megalázó, megszégyenítő, minden erkölcsi és anyagi alapot nélkülöző) ajánlatát, és kijelentette, hogy ezt nem rehabilitációnak, hanem -extra dominium - birtokon kivül helyezésnek nevezi.

A rendszerváltozást követően pedig tovább él: a kádári "nem időszerű" állásfoglalás! A hazug rendszer hazug miniszterelnöke és holdudvara (Gyurcsány, Kóka, Hiller, Kovács, Lendvai, Lamperth, Demszky, stb., stb.,) mellett csak a Király-féle hazugok érvényesülhetnek. Eljutottunk oda, hogy a hazugság nem szégyen, minél nagyobbat hazudik valaki, annál nagyobb az elismertsége egy adott réteg részéről (lásd.: Gyurcsányt vagy Királyt).

A munkanélküliek, a létminimum alatt és környékén élők, a bérből tengődők és a megnyirbált nyugdíjasok rovására kapják az uralmon lévő főguruk a maguk által megállapított extra járandóságokat. A kispénzűek tartják el azokat a rendőröket, akik képesek kilőni a szemüket, megrugdosni a földön fekvő embereket, megtaposni a nemzeti színű zászlót.

Vagyis: mindaddig várni kell mind a kivégzett tábornokok, mind pedig az '56-osok, a sortüzek és a megtorlás áldozatai, valamint a hozzátartozók valós rehabilitációjára, ameddig ez a kádári poszt garnitúra nem lesz kiseperve a hatalomból!

(Prof. Dr. Bokor Imre)

a Justitia Bizottság elnöke
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: visszautasította, köpönyegforgatók, alárendeltségébe, meghallgatásakor, kegyeletgyalázás, rehabilitációnak, érvényesülhetnek, népszabadságnak, tábornoktársait, miniszterelnöke, összeszámolható, vállalkozásáért, munkáskádereket, végrehajtásáról, belügyminiszter, hozzátartozókat, végrehajtásában, állásfoglalását, figyelmeztetett, nagykovácsinál, népköztársaság, felületességet, rehabilitációs, kiegészíthette, birtokbavétele, leleplezésével, főtanácsadónak, dédnagyanjától, végrehajtották, munkanélküliek, halálraítélték, nyilvánosságra, altábornagynak, járandóságokat, nagybátyjától, domboldalában, országos honvédségi, népi demokratikus, pártaktíván résztvevők, érintett tábornokokat, munkáskádereket morzsolta”, éberség kardját, sárkány nyakára, néphadsereg erősödött, fasiszta csirkefogó, banditákkal szemben, tanfolyam vizsga, első pillanatban, egyszerű csirkefogóval, időben sokszor, hadsereg „, ülésen jelen, TRAGIKUS MÚLT ÉS HORDALÉKA, Farkas Mihály, Sólyom László, Maléter Pál, Király Béla, Janza Károly, Bata István, PÁRT JÓVÁHAGYÁSA, Politikai Bizottság, Rákosi Mátyás, Gerő Ernő, Kádár János, Marosán György Donáth Ferenc, Rónai Sándor, Vajda Imre, Friss István, Sólyom Lászlót, Beleznay Istvánt, Révay Kálmánt, Pórffy Györgyöt, Illy Gusztávot, Lőrincz Sándort, Merényi Gusztávot, Sólyom Lászlóné, Kiss Károly, Farkas Mihálynak, Beleznay István Orbánhegyi, Politikai Bizottságon, Szekeres Imre, Pálffy Györgyöt, Maléter Pált, Kiss Jánost, SLUSSZ POÉN, Magyar Népköztársaság Legfelsőbb Bírósága, Molnár Erik, Özvegy Sólyom, Bokor Imre, Justitia Bizottság,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Hiányzik  Alázat  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Még csak most kezdődik a nap  Varga János Veniam - Fontos sz...  Leonardo da Vinci gondolata  Jónás Tamás – Végtelen b...  Paul David Tripp Április 19  Varga János Veniam - Fontos sz...  Kellemes délutánt kívánok  Alázat  Facebookon kaptam Annuska bar...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Mai harmónia kártyám  Paul David Tripp Április 19  Hiányzik  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Kaffka_Margit  Jó éjszakát  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Julian Brass gondolata  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Akarat  Julian Brass gondolata  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png lepke  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Ne kapaszkodj magasabbra,  Németh László tollából  Png csokor  Albert Einstein gondolata  Szívem  Szép álmokat!  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Sokan azt tartják  Alázat  Alázat  képre írva  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Mindig jusson idő nevetni  Akarat  A másik dolog,  Irgalom és ítélet  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam Krisztinától  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png férfi  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Png telefon  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akarat  Julian Brass gondolata  Örülök, hogy látlak!  Paul David Tripp Április 21  Png férfi  Zilahy Lajos gondolata  Az igazi szeretetért rendszeri...  Soha ne kedvezz...  Örülök, hogy látlak!  Egy bizonyos határt  Minden harmadik...  Kerüld el az evangélium örömén...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png cica  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Még csak most kezdődik a nap  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png férfi  Alázat  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Mai harmónia kártyám  Garai Gábor - Takarítás  Egy lelki imádság  Rátalálsz  Zilahy Lajos gondolata  Fehér virág  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani 
Bejegyzés Címkék
országos honvédségi, népi demokratikus, pártaktíván résztvevők, érintett tábornokokat, munkáskádereket morzsolta&#8221, éberség kardját, sárkány nyakára, néphadsereg erősödött, fasiszta csirkefogó, banditákkal szemben, tanfolyam vizsga, első pillanatban, egyszerű csirkefogóval, időben sokszor, hadsereg &#8222, ülésen jelen, minisztertanácsot pedig, halálraítélt Sólyom, váci öreg-temető, temetőtől mintegy, libalegelő árok, férjét halálraítélték, ítéletet végrehajtották, elnöki tanács, altábornagy bajtársék, helyzet rendkívül, katonai díszszemlét, díszszemle megkezdésekor, szovjet katonai, vállalkozásáért Király, irodájába invitálta, nyilvánosság előtt, esemény miatt, kivégzett Sólyom, kivégzett Beleznay, igazsághoz tartozik, farkasréti temetőben, kivégzett tábornokokról, meghívást elfogadott, ugyancsak mártíroknak, legnagyobb tévedése, megemlékezés fénypontját, tábornokok sírjánál, mártírok sírjánál, hazugok királya, bitóra juttatták, médiáknak köszönhető, tábornoki perben, rehabilitációs eljárás, rehabilitáció végrehajtásában, számos illetékesre, igazság legfőbb, lakása visszaadását, lakásában maradt, dédnagyanjától örökölt, nagybátyjától örökölt, igazságügyi miniszter, rendszerváltozást követően, hazug rendszer, adott réteg, létminimum alatt, bérből tengődők, megnyirbált nyugdíjasok, uralmon lévő, maguk által, kispénzűek tartják, földön fekvő, nemzeti színű, megtorlás áldozatai, kádári poszt, visszautasította, köpönyegforgatók, alárendeltségébe, meghallgatásakor, kegyeletgyalázás, rehabilitációnak, érvényesülhetnek, népszabadságnak, tábornoktársait, miniszterelnöke, összeszámolható, vállalkozásáért, munkáskádereket, végrehajtásáról, belügyminiszter, hozzátartozókat, végrehajtásában, állásfoglalását, figyelmeztetett, nagykovácsinál, népköztársaság, felületességet, rehabilitációs, kiegészíthette, birtokbavétele, leleplezésével, főtanácsadónak, dédnagyanjától, végrehajtották, munkanélküliek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3065
  • e Hét: 17295
  • e Hónap: 28406
  • e Év: 181902
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.